DU A Unit Full Question Solution

সকল চাকরির পরীক্ষার সময়সূচী ও ফলাফল মোবাইলে Notification পেতে নিচের Android apps মোবাইলে রাখেন: Jobs  EXam Alert 

DU A Unit Full Question Solution is available below. DU KA Unit Admission Question Solution 2018, DU A Unit Question Solution 2018, Dhaka University A Unit Admission Question Solution, DU A Unit Full Question Solution, DU A Unit Admission Question Solution, DU KA Unit Question Solution 2018,  DU A Unit Admission Question Solution 2018, 28 September DU A Unit Admission Question Solution 2018, Dhaka University (DU) A Unit Question Solution, DU A Unit Full Question Solution 2018, Question Solution of DU A unit 2018-19, DU A Unit Admission Question And Answer Sheet, Dhaka University A Unit Admission Question Solution, Question Solution of Dhaka University A unit 2018-19, DU A Unit Solution, Dhaka University (DU) A Unit Admission Question Solution 2018-2019 are the search option to get solution of Dhaka University (DU) A Unit Admission Question Solution 2018.

 

Dhaka University (DU) has taken exam of A Unit in 28 September 2018. Dhaka University (DU) is one of the largest Government University in Bangladesh. All information regarding the Dhaka University (DU) A Unit Admission are given on our website jobstestbd.com.

 

We publish different educational post in our website. Exam question solution is one of the most important concern of our website.  So choose your desired job circular and apply specific job to build up your career. When we get Admit card and Result link or news then we give download link of Admit and Result as you can easily download through our website. We also give you questions solution of the exam and all type of educational support through our website jobstestbd.com. So stay with our website jobstestbd.com.

 

 

DU A Unit Full Question Solution:

Exam Type: MCQ

Exam Date: 28 September 2018

Exam Time: 10.00 AM

See more…

Dhaka University (DU) C Unit Admission Question Solution

DU CHA Unit Admission Question Solution 2018

See Dhaka University (DU) A Unit Admission Question 2018 in below images:

N.B: If you have the question of today’s any exam, please inbox us question to Facebook: jobstestbd.com
Email at : jobstestbd.com@gmail.com

You can inbox us any question of any competitive exam then we can give the solution in our site.

See Dhaka University (DU) A Unit Question Solution 2018 in below:

Biology

১.নিচের কোনটি ফসফোলিপিড?
Ans : সেফালিন

2.সোলিন পলিপেপটাইড ট্রান্সলেশনের জন্য টারমিনেশন কোন কোনটি?
Ans : UGA

3.সংখ্যার পিরামিডে কোন জীবের আধিক্য থাকে?
Ans : উৎপাদক

4.নিচের কোন রােগটি লিথাল জিনের প্রভাবে সংঘটিত হয়?
Ans : থ্যালাসিমিয়া,হিমােফিলিয়া

5.  করােটির সর্ববৃহৎ অস্থির নাম ?
Ans : মান্ডিবল

6. লুটিনাইজিং হরমােন যে কাজকে প্রভাবিত করে?
Ans : যৌন হরমােনের কাজ।

7. কোনটিতে গাত্রীয় অমর বিন্যাস পাওয়া যায়?
Ans : Nelumbo nucifera

8.  শরীয় প্রতিসাম্যতা দেখা যায়
Ans : নিড়াবি

9. স্কুইড যে পর্বভুক্ত প্রাণি
Ans : মলাস্কা

10. গ্লিসন ক্যাপসুল পর্দা মানবদেহে যে অঙ্গে দেখা যায়
Ans : যকৃত

11. বােস্তামী কাছিমের বৈজ্ঞানি নাম ?
Ans : Aspiredetes Nigricans

12. সরিসৃপ সংক্রান্ত জ্ঞানকে কী বলে?
Ans : হার্পেটোলজি

13.  নিচের কোনটি রক্ত জমাট বাঁধতে বাধা দেয়?
Ans : হেপারিন

14. মানৰ চক্ষুতে কয়টি রেক্টাস পেশি থাকে?
Ans : চারটি

15. কোষপ্রাচীরের ক্ষুদ্রতম গঠনিক একক
Ans : মাইসেলি

16. পৰিপুৱক জিনের কারনে প্রান্ত ফিনােটাইপিক অনুপাত কোনটি?
Ans : 9:7

17. যে ধরণের উদ্ভিদে পরিবহনতন্ত্র নেই ?
Ans : ব্রায়োফাইটা

18. গুকোজ ভেঙ্গে ইথাইল অ্যালকোহল ও পানিতে রুপান্তরিত হওয়ার বিক্রিয়ায় যে | Ans : Ans : জাইমেজ

19. এনজাইম জড়িত। Enquiry into plants-বইটি রচনা করেন
Ans : থিয়েস্টিস

20. নিচের কোনটিতে হরমােগােনিয়া থাকে?
Ans : Ocillatoria

21.কোনটি চা গাছে রােগ সৃষ্টি করে?
Ans : Cephaleuros

22. নিচের কোন উদ্ভিদে স্টোমিয়াম থাকে?
Ans : Pteris

সকল চাকরির পরীক্ষার সময়সূচী ও ফলাফল মোবাইলে Notification পেতে নিচের Android apps মোবাইলে রাখেন: Jobs  EXam Alert 

23. কোন অণুজীৰ নাইট্রোজন সংবন্ধনে সক্ষম?
Ans : Pseudomonas

24. কোষ বিভাজনের কোন পর্যায়ে টেট্রাডসমূহ পাওয়া যায়?
Ans : প্যাকাইটিন

25. গিনিপিগে দাঁতের সংখ্যা
Ans : 20

26.নিচের কোনটিতে ইমত্রকেট পুষ্পপত্রবিন্যাস থাকে?
Ans : Cassia sophera

27. সালামান্ডার কোন বর্গের প্রাণি?
Ans : Caudata

28. হিপনােটক্সিন কোন ধরণের কোষে দেখা যায়?
Ans : নিডােসাইট

29. মানবদেহে রক্তে রক্তরসের হার কত?
Ans : ৫৫%

30. ডিম পাড়ে এমন স্তন্যপায়ী প্রাণি
Ans : হংসচক্ষু(Platypus)

Full Solved:

বিশেষ দ্রষ্টব্যঃ Jobstestbd.com এর পক্ষ থেকে আমরা চেষ্টা করেছি সঠিক উত্তর দেওয়ার। তারপরে কিছু ভুল বের হলে আমরা আপডেট করবো। ধন্যবাদ….

 

Solved by Jobstestbd.com

আসন্ন সকল বিশ্ববিদ্যালয়ের প্রশ্নের সমাধান পাবেন…… jobstestbd.com এই ওয়েবসাইটে। ধন্যবাদ….

 

N.B: Please do not copy and paste our document. It is our humble request.
কার্টেসী ছাড়া আমাদের পোষ্ট ফেসবুক বা অন্য কোথাও শেয়রা করবেন না প্লিজ।

 

See more…

Dhaka University (DU) B Unit Admission Question Solution 2018

Questions Solution of Exam Taken By Ahsanullah University of Science and Technology (AUST)

AUST Exam List And Question Pattern

Written Math Solution of Exam Taken By AUST

Arts Faculty DU Exam List And All Previous Question Solution

Courtesy: To all authorities from where documents are collected

N.B: Generally we try to update any news. For any Change, reform and  republished of any news we are not responsible.

For more update stay with our website jobstestbd.com

 

DU A Unit Full Question Solution:

DU A Unit Full Question Solution 2018 is given above. Dhaka University (DU) has taken  exam 28 September 2018. Dhaka University (DU) is one of the largest Government Institute in Bangladesh. All information regarding the Dhaka University (DU) are given on our website jobstestbd.com. We Publish all Jobs Circular Every day, Such as Government Jobs in Bangladesh, Bank Jobs in Bangladesh, Private Jobs in Bangladesh, International NGO in Bangladesh, Private Company in Bangladesh, Private University Jobs in Bangladesh. Bank Jobs Results, Government Jobs Results, Government University Jobs result in Bangladesh and all Part time Jobs in Bangladesh and other educational support are available here in our website. We provide different types of job information with also provide some effective information or resource and job tips which helps to get job easily. We trust that our distributing data helps the activity searchers who are finding a superior employment. We likewise share slanting assets for learner uniquely who is re expanding their insight. Our principle target turns into a trusty occupations round site in Bangladesh by distributing a genuine refresh that enables the joblessness to individuals. All the jobs of this website is not for the unemployed people but also employed people too. All type of suggestions, question solutions of different competitive exam are available here. We provide all type of educational support in our website jobstestbd.com. So everyday tune with our website for all kinds of educational support. Please like our facebook page jobstestbd.com.

 

Contact Us:

If you want to give advertisement in our website for any product of your organization  please contact with us by following Address.

Inbox to Facebook: jobstestbd.com
Email at : jobstestbd.com@gmail.com
Contact No.: 01720403750

Mirpur 1, Dhaka, Bangladesh.

 

Related Post….

Dhaka University (DU) C Unit Admission Question Solution

Please follow and like us:

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code